First CDD - without ruffles

Added Apr 21, 2012

by anom

Ungaran, Indonesia

Avatarburda_thumb

Views

731

Cdd_front_large

Description

I have downloaded many pattern from the internet including the Coffee Date Dress (petit size, thanks to Elaine), but I haven’t tried to make any of them since I got confused to determine which size of the pattern should I use. Usually I draw my own pattern every time I want to sew my clothes or for my daughters. Now I have more time to explore my sewing skill and also dare to try the simple and remarkable Coffee Date Dress.

I have no clue regarding size, but I think petit size is fine with me. While I sew, I wish that there someone can teach me how to determine the perfect size for me. Then I just cut the pattern, plotting it on the fabric, cut, and sew and forget about the ruffles. And then…. time to fit it…. :D (I really can’t wait to see the result)

If you see the picture of me in the dress I wish there’s no one notice that I try to hold my breath because the dress is little too tight… LOL!!!

Overall, I feel very happy with the result and I will try the bigger size that will fit in me… Wish me luck! :)

Material Notes

I use the floral printed cotton which I bought two years ago :P
I really love the color.

Related Techniques

Categories

For
Women
Garment Type
Dress

5 Comments Sign in to add a post

  • Missing

    May 3, 2012, 02.35 PMby iin

    Hi Anom, cantik koq.. Kalo terlalu ketat Mungkin bisa ditambah Segitiga di ketiak, jgn bosan jahit lg.

    1 Reply
    • Avatarburda_large

      May 4, 2012, 04.19 AMby anom

      Iya Iin… thanks. Ini lagi jahit juga, tapi belum selesai. Nanti kalau sudah selesai diupload kok… :)

  • C360_2012-03-31-17-27-41_large

    Apr 22, 2012, 01.01 PMby Andrew Tanardi

    Looks Good, Untuk lain kali mungkin pola yang ini bisa dijadiin acuan ukuran buat project2 selanjutnya. Tapi kain juga terkadang mempengaruhi fitting

    3 Replies
    • Avatarburda_large

      Apr 22, 2012, 02.56 PMby anom

      Thank you Andrew… Iya nih belum tahu pasti size Burda-nya… Asal coba aja. Ternyata panduannya musti ngikutin Lingkar Badan. Besok mau coba lagi pakai multisize pattern-nya… Ada tips untuk nentuin size untuk pola2 dari Burda nggak?

    • C360_2012-03-31-17-27-41_large

      Apr 22, 2012, 11.00 PMby Andrew Tanardi

      Kalau saya gak pernah pake pola dari burda, saya pake pola saya dari sekolah dulu. Cuma sebaiknya anom ngambil ukuran anom sendiri lalu nanti diliat dengan pola di burda mana yang mendekati ukuran anom. Lalu dibuat toile nya setelah difitting dan cocok, atau kalau perlu ada sedikit perbaikan ya diperbaiki, lalu pola yang awal tadi dirubah sesuai dengan alteration dari toile, nah seperti itu anom sudah punya pola badan anom sendiri

    • Avatarburda_large

      Apr 23, 2012, 01.06 AMby anom

      Iya sih, jadi ketahuan kalau lagi males nih… Penginnya cepet2 jahit nggak pakai pusing pecah pola-nya… :D
      Saya udah bikin pola dasar saya sendiri sebetulnya. Tapi pengin coba pakai yang instant. Thanks tipsnya ya… nanti aku belajar lagi. :)

  • Grflagge_large

    Apr 22, 2012, 10.00 AMby Douli Bee

    It’s a lovely dress! It looks like it has the perfect fit! I prefer it without ruffles!

    1 Reply
    • Avatarburda_large

      Apr 22, 2012, 10.36 AMby anom

      Thank you Douli… :)

  • Family_237_large

    Apr 22, 2012, 06.10 AMby zoeope

    very nice dress. looks like a great fit. you can still measure key areas on patterns and compare it to your size to determine if it will fit. e.g for a waist size just measure waist along all pattern pieces (front and back) then minus seam allowance if it is already included. but knits might be different because of the stretch. i’m sure you’ll learn more with time.

    1 Reply
    • Avatarburda_large

      Apr 22, 2012, 09.11 AMby anom

      Thank you and thanks for the information. I will learn more about sizing and practice more for sure.

  • Missing

    Apr 21, 2012, 03.53 PMby purplehaze

    it looks great! ive been eying up the cdd pattern for a while now- i really must get it! youve done a fantastic job you should be really proud and it doesnt look too tight it shows off a great figure and great sewing! fab!

    1 Reply
    • Avatarburda_large

      Apr 22, 2012, 03.20 AMby anom

      Thanks for the support… I will make it again and again untill I got the perfect fit … :)

    • This is a question
  1. Sign in to add a post

Add to Favorites 2 people added it

This project is based on

Burdastyle

http://burdastyle.com//projects/first-cdd-without-ruffles